Information

Anpassning

Netendo.net är anpassad för nyare versioner av Internet Explorer, Opera och FireFox, men fungerar absolut bäst i Internet Explorer. Menyn till vänster är menad att visas i ett stycke, men om er webbläsare är full av toolbars (verktygsfält) kan den otroligt fula scrollningslisten ta vid. För att undvika detta kan ni ta bort några överflödiga toolbars i er webbläsare så att det finns mer plats åt hemsidan. Netendo.net är byggd efter en
1024 x 768 skärm storleksmässigt.

Sidan är uppbyggd med frames, eller ramar, vilket är lite speciellt. Nackdelen är att när ni klickar i sidomenyn (menyn till vänster) uppdateras den samtidigt som denna ram, vilket leder till att man måste klicka "bakåt" två gånger när man vill tillbaka. Jag har försökt lösa detta med "Tillbaka till.." knappar längst ner i varje meny.
Fördelen med frames är att det går mycket snabbare att ladda och tar inte så mycket plats!!

Om ni vill hitta tillbaka till startsidan snabbt och enkelt klickar ni bara på knappen "Reset" i vänsterhörnet. Testa gärna!


Källor

Texten som finns på netendo.net är skriven av oss, om inget annat anges. Informationen på hemsidan är ofta tagen från våra egna erfarenheter och kunskaper samt flera pålitliga internetkällor, men om vi har varit osäkra på någonting har vi alltid kontaktat Nintendo Bergsala (tack för all hjälp, Kai!!).

Gamla tidningar har också varit till mycket hjälp, t.ex. Nintendo Magasinet och Club Nintendo Magazine.

Alla tecknade bilder och knappar är gjorda av Liebe. Manualer som finns lite överallt är originalmanualer som Liebe skannat och gjort om till PDF:er; alla manualer tillhör alltså Nintendo om inte annat anges.


Övrig info

Netendo.net startade som ett hobbyarbete på förvåren -08. Hursomhelst så slutade Liebe att arbeta på hemsidan då hennes datormus bestämde sig för att lägga av. När hon införskaffat sig en ny så hade lågan som hållit arbetandet igång slocknat, och netendo.net var dömt att bli ännu ett hobbyarbete som aldrig fick se dagens ljus.

Ett år senare, våren 09, var det dags i årskurs 2 att välja projektarbete på gymnasielinjen ES Bild och Form på Jenny Nyströmsskolan. Liebe såg sin chans och bestämde sig för att göra en hemsida - igen. Tankarna var många men hon valde till sist att fortsätta med en hemsida som legat i dvala sedan förra året. Helt plötsligt flammade arbetslågan upp igen, och här har ni resultatet.