← Tillbaka


Konsten att ladda ner Pokémon


Pokémon Diamond / Pearl / Platinum

Pokémon HeartGold / SoulSilver


Här kommer en guide over hur du laddar ner eventpokémon och speciella föremål genom Nintendo Wi-Fi Connection till spelen Pokémon Diamond, Pearl, Platinum, HeartGold och SoulSilver. För att kunna genomföra detta behöver du ett Nintendo DS av valfri modell, ett av de ovanstående Pokémonspelen och en möjlighet att kunna ansluta ditt DS till internet.Pokémon Diamond / Pearl / Platinum

1. Först måste du skaffa något som heter Mystery Gift. Mystery Gift är ett menyalternativ som kommer synas i startmenyn tillsammans med ”Continue”, ”New Game” och de andra. Om du har gjort detta en gång i spelet behöver du inte göra det igen.

1.1 Ta dig till Jubilife City. Gå in i TV huset som ligger i norra delen av staden och åk upp till tredje våningen. Där hittar du ett par, prata med den brunhårige av dem.

1.2 Han kommer att fråga dig om du vill bli intervjuad, välj ”YES”. Han kommer att fråga dig om ”Opinion on TV” och då ska du svara orden ”EVERYONE” och ”HAPPY”.

1.3 Nu frågar han dig om ”Feedback on TV”. Svara med orden ”WI-FI” och ”CONNECTION”.

1.4 När du är färdig med intervjun sparar du ditt spel och stänger av. Nästa gång du stänger på spelet kommer alternativet ”Mystery Gift” finnas i spelets startmeny.


2. Välj alternativet ”Mystery Gift” i spelets startmeny.

3. Välj alternativet ”Recieve Gift”.

4. Välj att ta emot din gåva med Nintendo WFC (”Get via Nintendo WFC”).

5. Välj att ansluta till Nintendo Wi-Fi Connection.
OBS! Se till att ditt DS har möjlighet att ansluta till internet!

6. Om en Pokémon eller ett speciellt föremål är tillgängligt för nerladdning i din region via WFC har den nu hittat en Pokémon du kan ladda ner. Välj ”YES” när den frågar ”Recieve this gift”.

7. Nu har du mottagit ett såkallat ”Wonder Card”, och nerladdningen är nu färdig. Om du vill titta på ditt nya Wonder Card backar du till välkomstskärmen för Mystery Gift och välj ”Check Card” istället.

Om du är nyfiken på din nya Pokémon eller ditt nya föremål och vill hämta ut det med en gång startar du upp ditt spel och går till närmsta PokéMart. Vid köpdisken står det en man klädd i grönt, och om du pratar med honom får du din nya Pokémon eller ditt nerladdade föremål.

8. Du har nu förbrukat ditt Wonder Card. Du kan ha max tre stycken Wonder Cards, så för att ladda ner ett fjärde måste du radera ett av de tre du redan har.

Tips!
Om du har ett spel som inte är europeiskt så kan du inte delta i europeiska nerladdningar av Pokémonevent. Ett plus är dock om du t.ex. har en japansk utgåva av ett spel, då kan du vara med och delta i de nerladdningsbara event som är i japan!

Upp ↑Pokémon HearGold / SoulSilver

Till skillnad mot Diamond, Pearl och Platinum är Mystery Gift-funktionen redan inlagd i HeartGold och SoulSilver, så här slipper du allt det där krångliga med ordkoden.

1. När du startar spelet väljer du ”Mystery Gift” som är det fjärde alternativet i välkomstmenyn.

2. Välj ”Recieve Gift”, och sedan ”Get Via Nintendo WFC”. Se till att ditt DS har tillgång till internet och välj att ansluta.

3. Om Nintendo håller i ett nedladdningsbart event hittar den eventet. Välj ”Yes” när den frågar om du vill ta emot den.

4. Nu har du mottagit ett såkallat ”Wonder Card” och nedladdningen är färdig. Om du vill se ditt nya Wonder Card går du tillbaka till välkomstskärmen för Mystery Gift och väljer alternativet ”Check Card”.

5. Nu återstår bara att hämta ut din gåva! Detta gör du genom att starta spelet och gå till närmsta PokéMart. Där pratar du med det grönklädda biträdet som står bredvid disken som ger dig din gåva. Glöm inte att spara!

6. Efter att du har hämtat ut din gåva har du förbrukat ditt ”Wonder Card”. Du kan bara ha tre ”Wonder Cards” åt gången, så för att ladda ner ett fjärde måste ett gammalt kastas först.

Tips!
Du laddar även ner platser till PokéWalkern på detta sätt. Så fort du hämtat gåvan hos biträdet görs platsen tillgänglig för dig att promenera i!

Upp ↑